Om Diaprint

Diaprint blev stiftet i 1985 med udvikling af elektronik som formål.

De første år gik med at tegne diagrammer og lave boretapes på papir til fremstilling af print. Dansk Elektronik Montage var en vigtig kunde, der hjalp firmaet godt i gang.

Omkring 1984 blev IBM Cabling System introduceret og Diaprint opnåede tilladelse til at producere kabel-testere til systemet. De blev distribueret via Louis Poulsen og Nordisk Solar og havde 100% af dette specielle marked.

Kabel testerne blev udvidet i 1988 med PDS-kabeltestere og havde en markedsandel på100 % gennem de næste 4-5 år.

En anden god opgave var Q8 benzinstationernes kasseapparater, der manglede et RS232-interface. Det blev udviklet af Diaprint og installeret i samtlige Q8-benzinstationer i Danmark.

Teknologisk Institut i Høje Tåstrup havde på et tidspunkt en stor tung trykpresse, der bl.a. kunne mase papkasser sammen. Det var vigtigt, for man skulle vide hvor mange kasser man kunne stable oven på hinanden og om de kunne holde til at blive sendt med DSB (den ultimative test!!!). Diaprint lavede et moderne interface med vejeceller og tachometer til aflæsning af data og export til Excel regneark. Trykpressen er siden blevet eksporteret til Sydafrika som led i ulandshjælp.

I de ledige stunder blev der arbejdet med automatik til kirker og dette er vor hovedarbejdsopgave i dag. Specielt automatik til styring af klokker og klokkespil. Vi er i dag førende på området og har som de eneste på markedet en automatik der kan håndtere alle kirkens opgaver med hensyn til fjernbetjeninger, luger, tårnure, klokkespil, timeslag m.v. – og som kan indstilles via internettet vel at mærke.

Systemet hedder Bellmatic og er godkendt af den danske folkekirke og certificeret af den svenske kirke.

Bellmatic kan styres via internettet.